FAQ

Често задавани въпроси

За момента нямаме физически магазин.

Поръчка може да бъде направена по един от следните начини:

 • на посочените телефони – +359 893 339 010 , +359 896 333 451 (вкл.чрез SMS/Viber съобщение);
 • на Facebook страницата ни;
 • на e-mail  ferrousbg@gmail.com;
 • чрез формата ни за контакт.

Уважаеми клиенти,

във връзка с въвеждането на промени по Наредба Н-18 от 13.12.2006г  (за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговски обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изискванията към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин)

ние от Феръс ЕООД като себе уважаваща се фирма, спазваща Българското законодателство и редовен платец на данъци, не сме в състояние и отказваме да приведем един онлайн магазин в норма с промените и безумните изисквания на НАП, поради тази причина сайтът ни на този етап е под формата на информационна витрина.

 

 • Съществуват множество различни комбинации от технически данни относно джанти и главини и то в зависимост от марка, модел, година на производство, вид на двигателя, както и предпочитания на клиента за дебелина.
 • В сайта са изложени най-често срещаните артикули от практиката ни. В случай, че желаният от вас вид фланци/крепежни елементи липсва, може да се свържете с нас по гореспоменатите начини ( форма за контакт, имейл,  телефон, Facebook страница).

След потвърждаване на поръчката продуктите ще ви бъде доставени в рамките на 2-5 раб. дни или както е договорено. Поръчки, направени след 15,00ч. на съответния работен ден, се обработват на следващия работен ден.

Зависи от условията на куриерските фирми.

 • Чрез Еконт имате 7 раб. дни за получаване на стоката. За задържане на пратка в офиса им след 7-мия раб. ден се начислява такса престой от 4,9лв/ден. Куриерът отправя запитване към нас за задържане на пратката или за връщане след изтичане на този период и невъзможност за свързване с клиент.
 • Чрез Спиди имате 2 дни от крайния срок за доставка на пратката. Обикновено използваме услуга „Стандарт 24 часа” със срок на доставка 1 раб. ден, т.е. имате 3 раб. дни за получаване на стоката. След изтичане на този срок се начислява такса магазинаж за пратки над 5кг според условията на спедитора, упоменати тук.

Цената на доставката зависи от куриерските тарифи за територията на България (вида на спедитора, теглото на стоката и наложения платеж).

За конкретна сума на доставката можете да проверите:

 • По телелефон или в офис на куриер;
 • Онлайн за Еконт тук (чрез този модул не се изчислява % за наложен платеж). Тарифите на Еконт за територията на страната можете да откриете на следния адрес , като към посочените цени трябва да се добавя и % за наложен платеж .
 • Онлайн за Спиди тук. Тарифите на Спиди за територията на страната може да откриете на следния адрес, като към посочените цени трябва да се добавя и % за наложен платеж.

По ваш избор може да платите:

 • В брой при доставка (наложен платеж);
 • По банков път (моля, свържете се с нас за необходимите данни).

 • С куриерите, с които работим, имаме сключени договори за изплащане на Наложени платежи (НП)  чрез пощенски паричен превод (ППП, т.е. по банков път) на стойност дължимата сума и това ни освобождава от задължението да издаваме касов бонов (КБ). Затова призоваваме вас, нашите клиенти, да пазите Разписките за ППП.
 • За клиенти, изискали издаване на фактури, въпросните Разписки за ППП заменят КБ, прикрепят се към счетоводния документ и се представят в счетоводството по този начин без никакъв проблем. 

При установяване на дефект на продукта се предявява рекламация, която се урежда съгласно Закона за защита на потребителите. Възможно е рекламацията да бъде отказана при установен опит за увреждане и дефекти, причинени умишлено от клиента или които са в следствие на неправилна употреба, монтаж или поддръжка на съответния продукт.

Моля, прочетете раздела в сайта ни „Рекламации“ или свържете се с нас на +359 896 333 451, за да можем максимално бързо да изясним случая и отстраним проблема.

Πpoвepете дaли пpoдyĸтът e гoдeн зa вpъщaнe и cлeд тoвa пoпълнете „Стандартен фopмyляp зa отказ”, нe пo-ĸъcнo oт 14 ĸaлeндapни дни cлeд пoлyчaвaнeтo/взeмaнeтo мy. Πpoдyĸтът тpябвa дa бъдe въpнaт в cъщoтo cъcтoяниe/търговски вид, в ĸoeтo e бил дocтaвeн:

 • зaдължитeлнo c придружен документ, удостоверяващ закупуването и получаването на съответната стока (opигинaлен ĸacoв бoн или в случай на доставка с куриер –  Разписката за пощенски паричен превод или фактура);
 • запазен търговски вид – cтoĸaтa нe e увредена/нaдpacĸaн, нe ca нaлицe пoвpeди, пpичинeни oт нeпpaвилен монтаж/yпoтpeбa;
 • не липсват крепежни елемeнти, в случай, че е имало включени такива в комплекта;
 • в оригиналната си опаковка.

Tpaнcпopтнитe paзxoди зa вpъщaнe нa cтoĸa ca зa cмeтĸa нa ĸлиeнтa.

За повече информация моля, прочетете Общите условия, раздел X  или разделът в сайта ни „Право на отказ и връщане на стока„. 

Възстановяването на сума за закупен продукт става след приемане на върнатата пратката от наша страна и след като се уверим в нейната цялост!

Сумата ще Ви бъде възстановена в срок от най-много 14 дни след попълването на Стандартен фopмyляp зa отказ“. Парите ще бъдат изпратени по ваш избор чрез:

 • превод по банкова сметка, която сте посочили във формуляра;
 • наложен платеж по куриерска фирма.