Защо се използват фланци?

Сигурни сме, че това е първият въпрос, който сте си задали! Има няколко причини, поради които хората монтират фланци, така че не се чудeте, а четете! 

Външен вид

Безспорно, визията на автомобила е от значение. За да постигнете по-агресивен визуален    ефектили просто искате да изнесете джантата навън, то може да използвате фланци. С тях ще подобрите външния вид, а и не само. Убедете се сами! А ако се чудите какви точно фланци ви трябват, разгледайте сайта ни или се консултирайте с нашите специалисти.


Снимка: Марио Велинов / Mario Velinov’s Photography


ФУКНЦИОНАЛНОСТ;

Джанти с различни технически данни 


Ако сте от онези хора, които искат да използват джанти с едни технически характеристики, но те не отговарят на тези на колата ви (джанти с различен централен отвор и междуболтовото (PCD) от това на главината на автомобила), то решениетo за вас са преходни фланци.

Опиране

Говорим за случаите, в които новият комплект гуми с джанти:

  • не са съвместими с по-големите спирачни комплекти, при което е възможно да опират (от вътрешната си страна) в спирачния апарат;
  • или опират в амортисьора и дори в компоненти на окачването.

При това положение имате нужда от разстояние между тях, за да избегнете контакта.  Този проблем може да се реши чрез монтажа на фланци.
Промяна в ЕТ/офсет и управление на автомобила

Може би сте закупили комплект гуми с джанти, които нямат правилния офсет за вашия автомобил? ЕТ-то може да е прекалено голямо, в резултат на което джантите да „седят“ твърде навътре. Фланците ще изнесат гумата навън, ще „коригират“ офсета и ще допринесат за  по-добрата стабилност на автомобила. С тях разширявате следата на предната или задната ос (или и на двете), като по този начин можете да подобрите поведението на колата при завои. Но имайте предвид, че разликата между двете оси трябва да е в нормални граници. А за да сте сигурни в избора си и за да направите правилен подбор, можете да се консултирате с нашите специалисти.