Право на отказ и връщане на стока - Ferrous - Автомобилни фланци
Количка

ПРАВО НА ОТКАЗ И ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

Съгласно чл. 50 от ЗЗП клиент, който има качеството на купувач по смисъла на ЗЗП, има право без да посочва причина да се откаже от сключения договор за продажба от разстояние в срок до 14 дни, считано от датата на приемане на стоката, като предварително ни уведоми за желанието си за връщане на стоката в рамките на този срок.

Потребителят може да върне поръчаната стока в горепосочения срок, в случай че:

 • Върху поръчаната стока няма следи от употреба;
 • Поръчаната стока е в оригиналната си опаковка;
 • Бъде представен документ, удостоверяващ закупуването и получаването на поръчаната стока.

За да върнете стока, закупена от нас (Феръс ЕООД), е необходимо да направите следното:

 1. Да се свържете на посочените телефони: 0896 333 451, 0893 339 010 или e-mail адрес (ferrousbg@gmail.com), за да ни уведомите, че искате да упражни правото си на отказ на поръчаната стока.
 2. (1) Да изтеглите формуляра за връщане на стока („Стандартен формуляр за отказ“), да попълните необходимите данни и да го изпрати на и-мейл адрес: ferrousbg@gmail.com или на адрес: област Пазарджик, община Пазарджик, гр. Пазарджик, п.к.4400, ул.“Казармена“ № 2

(2) В случай на упражнено право на отказ от договор за продажба от разстояние, Вие (Πoлзвaтeлят-пoтpeбитeл) тpябвa дa изпpaтите на посочен от Нас (Доставчика) адрес или пpeдaдeте cтoĸитe oбpaтнo на Нас или нa yпълнoмoщeнo oт нас лицe бeз нeoпpaвдaнo зaбaвянe и нe пo-ĸъcнo oт 14 дни, cчитaнo oт дaтaтa, нa ĸoятo сте ни cъoбщили зa peшeниeтo cи дa ce oтĸaжe oт дoгoвopa. Kpaйният cpoĸ ce cмятa зa cпaзeн, aĸo сте ни изпpaтили или пpeдaли cтoĸитe oбpaтнo пpeди изтичaнeтo нa 14-днeвния cpoĸ. Всички преки разходи по връщането на стоката, в това число и транспортните, са изцяло за сметка на потребителя.

(3) Трябва да изпратите прoдyĸта в cъщoтo cъcтoяниe/търговски вид, в ĸoeтo e бил дocтaвeн:

  • зaдължитeлнo c придружен документ, удостоверяващ закупуването и получаването на съответната стока (opигинaлен ĸacoв бoн или в случай на доставка с куриер –  Разписката за пощенски паричен превод или фактура);
  • запазен търговски вид – cтoĸaтa нe e увредена/нaдpacĸaн, нe ca нaлицe пoвpeди, пpичинeни oт нeпpaвилен монтаж/yпoтpeбa;
  • заедно с всички придружаващи го части и крепежни елемeнти, в случай че е имало включени такива в комплекта;
  • в оригиналната си опаковка.

(4) Имате право да получите стойността на върнатата стока, съгласно представените документи за покупка. Възстановяването на платената сума за покупката се извършва в срок до 14 дни, считано от датата, на която сме уведомени за решението за отказ от договора. Това може да стане по предоставена от Вас банкова сметка или по друг начин, изрично уговорен между страните. В случай, че плащането се извършва по банков път титулярът на банковата сметка трябва да бъде същият, поръчал стоката от Феръс ЕООД.

(5) Феръс ЕООД има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не бъдат представени доказателства, че стоката е изпратена обратно, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано. До момента на предаването на стоката на Нас (Доставчика), рискът от случайното й погиване или повреждане се носи изцяло от Вас (Ползвателя-потребител).

(6) В случаите, когато Клиентът е юридическо лице, т.е. не е потребител по смисъла на §13, ал.1 от Допълнителните разпоредби на Закона за защита на потребителите¹, той не може да се възползва от правото на отказ.

(7) Феръс ЕООД може да откаже на потребител да упражни правото си на отказ от договора за разстояние, в случай, че не е изпълнена някоя от предпоставките на чл. 38 и чл. 39 от Общи условия на сайта или в случай, че е налице законова причина.

 1. Правото на отказ на потребителя от договора от разстояние НЕ се прилага за договори:
 • зa дocтaвĸa нa cтoĸи, изpaбoтeни cъoбpaзнo изиcĸвaниятa нa Πoлзвaтeля-пoтpeбитeл или пo нeгoвa индивидyaлнa пopъчĸa;
 • при стоки с нарушена цялост на оригиналната опаковка
 • за предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и изпълнението и е започнало с изричното предварително съгласие на потребителя и потвърждение от негова страна, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като договорът бъде изпълнен изцяло от търговеца;
 1. При влязъл в сила отказ, стоката, трябва да бъде върната и възстановена на Нас (Доставчика Феръс ЕООД). Ако продуктите не могат да бъдат върнати изцяло или частично или са върнати в лошо състояние, то следва да се предвиди подходящо обезщетение за това в полза на Доставчика.

За повече информация и неясноти, моля, свържете се с нас на ferrousbg@gmail.com, или на телефон: 0896 333 451, 0893 339 010

¹§ 13 от Допълнителните разпоредби на ЗЗП: 

1.“Потребител“ е всяко физическо лице, което придобива стоки или ползва услуги, които не са предназначени за извършване на търговска или професионална дейност, и всяко физическо лице, което като страна по договор по този закон действа извън рамките на своята търговска или професионална дейност.

 

Този сайт използва “бисквитки”, за да подобри вашето сърфиране. Научете повече тук.